Marknadsföring

Din marknadsavdelning ”on demand”.

Det här är tjänsten för dig som egentligen skulle vilja ha en egen marknadsavdelning eller i alla fall en dedikerad marknadsresurs, men inte har möjlighet till detta ännu.

Marknadskompetens när du behöver den

Jag går helt enkelt in och hjälper till i den utsträckning det behövs, antingen löpande ett antal dagar eller timmar per månad, eller för särskilda projekt. Det är som att ha en egen marknadsansvarig, men bara betala för det precis när du behöver en. Uppdragen kan till exempel vara att utforma en marknadsplan, få en ny hemsida på plats, uppdatera Powerpoint-presentationer, ordna en fotografering, planera en mässa eller skriva en text. Ibland behövs bara någon att diskutera med för att komma fram till vilka prioriteringar som ska göras.

Innan jag startade min konsultverksamhet jobbade jag som just marknadschef, på ett mellanstort exporterande industriföretag, med många internationella kontakter och ett ansvarsområde som innefattade både strategi och mycket praktiskt, operativt arbete. Det var ett jobb jag brann för, men som till sist utvecklades åt ett annat håll än jag.

Marknadsarbete ur företagets perspektiv

När du anlitar mig får du en marknadskonsult som är van att jobba ur företagets perspektiv, med förståelse för prioriteringar och med målet att få ut mesta möjliga effekt ur den marknadsbudget som finns tillgänglig. Jag är särskilt bra på att spetsa till och formulera ett marknadsbudskap utifrån produkt och målgrupp. Med en viss naturvetenskaplig bakgrund och åratals grävande bland tekniska försäljningsargument tar jag mig gärna an produkter inom mekanik, elteknik eller fysik.

Bra produkter och bra företag förtjänar bra marknadsföring

I själ och hjärta är jag en kommunikatör som vill hjälpa till att driva affären framåt. Bra produkter och bra företag förtjänar bra marknadsföring. Genom åren har jag jobbat både med traditionell marknadsföring och utbildning, men på senare år har jag koncentrerat mig på digital marknadsföring, mest beroende på att jag ser att det ger bättre spridning och effekt.

Utan att påstå att jag är en expert på allt (vilket är helt omöjligt), så står jag för att jag har en mycket bra uppfattning om vilka verktyg och kanaler som finns tillgängliga och vilka som fungerar bäst för olika mål och syften. Jag har jobbat mycket med webbsidor, content marketing, sociala medier och sökmotoroptimering och kan det ganska bra. I grunden är jag utbildad copywriter och tycker mycket om att skriva. Jag skriver både på svenska och engelska.

Här kan du läsa mer om att ta fram en ny hemsida, marknadsbudskap, content marketing och texter för B2B och B2C.

Runt mig har jag ett nätverk av underleverantörer som jag samlat på mig under åren. Allt jag tycker de gör bättre än jag låter jag dem göra. Det är till exempel design, fotojobb, webbutveckling och 3D-animering. För att det ska bli enklare för dig som kund samlar jag oftast ihop allt på en enda faktura, utan några extra påslag. Du betalar mig bara för den tid jag lägger ned och för vad andra leverantörer debiterar mig.

Maximal arbetsglädje, minimalt med krångel

Min filosofi är att vara den leverantör som jag själv saknade. Jag utgår från dina och företagets förutsättningar och anpassar mig efter dem. Minimalt med krångel, maximalt med arbetsglädje!

Vill du veta mer om min bakgrund, läs presentationen på sidan Erfarenhet. Referenser hittar du på sidan Referenser.

Sedan ringer du mig på 070-852 07 55 eller skickar ett mejl till ingrid@digdo.se för att boka ett möte.