Content Marketing

Content marketing är marknadskommunikation som inte är säljande och påträngande. Istället tar content marketing avstamp i målgruppen och målgruppens behov av saklig, relevant och intressant information eller ”innehåll”.

Bygg trovärdighet och varumärke

Innehållet ska svara på frågor, lösa problem eller peka på möjliga förbättringar för målgruppen. Genom att bidra med detta kan ditt företag bygga trovärdighet och varumärkeslojalitet hos grupper som annars är svåra att nå med traditionell reklam.

Samla in kontaktuppgifter och annan information om kunder

Content marketing kan också användas för att samla in kontaktuppgifter till presumtiva kunder (lead generation) eller för att ta reda på vilka ämnen/problemområden specifika kunder intresserar sig för (customer intelligence).

Vanliga inslag i content marketing

Varje företag har sina egna förutsättningar så det går inte att applicera en och samma strategi eller modell för alla, men några inslag som som ofta återkommer är:

  • Blogg-inlägg och/eller artiklar på webbsidan
  • Nyhetsbrev för att sprida innehåll och driva trafik
  • Sociala medier för att sprida innehåll och föra dialog
  • Sökmotoroptimering (SEO) av webbplatsen
  • Analys & uppföljning av data

Content marketing passar särskilt bra för B2B-kommunikation

Content marketing utnyttjar kraften i den kunskap som redan finns i organisationen och kanaliserar den på ett nytt sätt i marknadskommunikationen. Det är särskilt lämpligt för B2B-företag som verkar i relativt nischade branscher, men går att applicera för nästan alla företag.

Effektiv kommunikation

Traditionell annonsering och stora mässmontrar är ofta relativt kostsamma och har i många fall tveksam påverkan på varumärke och försäljning. Content marketing är betydligt mer kostnadseffektivt och kan enklare utvärderas.

Komma igång

Jag hjälper er bygga upp ett grundläggande koncept för content marketing som fungerar för er bransch och för era förutsättningar. Tillsammans sätter vi en ambitionsnivå som är rimlig och hållbar. Du kommer att bli förvånad över hur relativt enkelt det ändå är!

Ring eller e-posta mig när du vill boka ett möte!


Läs mer om content marketing här:

Vad är skillnaden på content marketing och vanlig marknadsföring?

Var hittar man innehållet till sin content marketing?